Hoe help je Oekraïne? Achter de schermen bij een hulporganisatie.

De stichting Caritas Ukraine – Holland brengt al jarenlang hulpgoederen naar Oekraïne. Sinds in februari Rusland Oekraïne is binnengevallen is daar meer behoefte aan dan ooit. Sindsdien is er gelukkig ook een grote stroom hulpgoederen op gang gekomen. De stichting heeft dankzij hun netwerk ter plaatse een goed beeld van welke spullen er nodig zijn en zo kunnen zij ook gericht oproepen doen voor donaties. De transporten kosten echter ook veel geld. Rotary Radboud Medemblik besloot daar aan bij te dragen en dit is het hoofddoel geworden van de jaarlijkse fundraising actie, de verkoop van Opperdoezer Rondes.

Achter de schermen
Op woensdag 5 oktober komt Peter Bommer, bestuurslid van stichting Caritas Ukraine – Holland, ons vertellen over het werk van de stichting. Dit is een unieke kans om eens te horen hoe het achter de schermen gaan bij deze hulporganisatie, wat er allemaal nog moet gebeuren om de gedoneerde hulpgoederen op de juiste plek te krijgen. Op deze avond sluiten we ook de Opperdoezer Ronde actie van dit jaar officieel af en we hopen Peter een mooie cheque te kunnen overhandigen.

Gratis deelname
Je bent van harte welkom om ook naar dit indrukwekkende verhaal te komen luisteren, op woensdag 5 oktober 2022 in Het Wapen van Medemblik, van 19:30 – 21:00 uur. De entree is gratis, maar vanwege de catering graag voor 3 oktober aanmelden via deze website. (klik op gratis)