Traditioneel gezien is Rotary een gesloten gemeenschap waarvoor je uitgenodigd moet worden. Rotary Radboud brengt daar nu verandering in. Op woensdag 6 oktober 2021 om 19:30 uur zijn alle geïnteresseerden welkom in het Wapen van Medemblik, voor een open avond.

Open avond
Vroeger was Rotary een club voor mannen en was je alleen welkom op uitnodiging. Dit is nog steeds de reputatie die Rotary heeft, maar daar klopt weinig meer van. Vrouwen zijn al tientallen jaren welkom. Rotary nodigt nog steeds mensen uit, maar je mag ook jezelf aanmelden. Zo kun je ook lid worden wanneer je nog niemand kent. Rotary Radboud merkt helaas dat de drempel hoog is om jezelf aan te melden. Daarom worden er vanaf nu periodiek open avonden georganiseerd, zo kan iedereen laagdrempelig komen kennismaken.

Niet alleen maar voor goede doelen
Rotary haalt vaak de media met het werk dat ze doen voor goede doelen. Rotary Radboud zet zich ook regelmatig in voor goede doelen, maar deze maatschappelijke betrokkenheid is maar één van de pijlers waar Rotary voor staat. De leden delen ook hun (zakelijke) kennis met elkaar. Kennis van andere beroepsgroepen verbreedt je blik en het is ook gewoon leuk om met mensen van buiten je eigen bubbel te praten en elkaar te inspireren. De onderlinge verbondenheid tussen de leden is ook heel belangrijk. Voor iedere bijeenkomst wordt er samen gegeten en er zijn ook regelmatig leuke activiteiten met alle partners.

Humanitas
De eerstvolgende open avond draait wel om een goed doel, namelijk Humanitas Home-Start. Dit was het hoofddoel van de Opperdoezer Ronde verkoopactie van 2021. Op 6 oktober zal Christine Samsom van Humanitas vertellen wat het Home-Start project precies inhoudt en zal de cheque worden uitgereikt. Ook zullen de prijzen van de loterij worden uitgereikt. Daarna is er gelegenheid voor een borrel en het belangrijkste: met elkaar kennismaken en sfeer proeven.

Aanmelden
Wil je bij deze avond aanwezig zijn? Meld je dan uiterlijk maandag 4 oktober aan via de e-mail rotaryradboud@gmail.com. Je krijgt dan meer details over de invulling van de avond.